Persoonlijke leefstijlcoaching

Wil je ook beter in je vel zitten?

Een gezonde leefstijl helpt je hierbij. Mijn persoonlijke Leefstijlcoaching is gericht op bewustwording, het pakken van eigen regie en duurzame verandering. Het resultaat is een gezonde leefstijl met meer veerkracht, energie en wilskracht. Je kunt je dagelijkse uitdagingen beter aan.

“Laat je hersenen niet stilzitten” is een uitspraak van Prof. dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en sluit aan bij mijn wandelende coachingsgesprekken in de natuur.

“Als je weet waarvoor je het doet, is de eerste stap gezet”
Enkele voordelen van wandelend coachen in de natuur:

Buiten zijn praat makkelijker

Natuur verdiept coaching gesprek

Natuur biedt ankerpunten

Natuur zorgt voor positieve gevoelens

Natuur verbetert cognitief functioneren

Bewegen is gezond

Persoonlijke Leefstijlcoaching past heel goed bij je wanneer:

Je stress ervaart en moeilijk kunt ontspannen

Je meer grip op je eetgewoonten wilt

Gezonder wil koken en hulp bij afvallen

Je slaap en waak ritme verstoord is, je niet uitgerust wakker wordt en je weinig energie ervaart tijdens de dag

Je wil ervaren welke positieve effecten bewegen op je hebben en minder passief wil zijn

“Geluk begint bij je eigen gedachten en wat jij tegen jezelf zegt”

Leefstijlfactoren staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. We gaan op zoek naar jouw knelpunt en persoonlijk doel en je zult merken dat je beter in je vel komt te zitten.

CooL (Coaching op Leefstijl)

Wil jij ook gezondere keuzes in je dagelijkse leven leren maken?

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) die wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Het is een combinatie van groeps- en individuele bijeenkomsten die ik verzorg in Gezondheidscentrum Ceres in Heesch. Het traject duurt 2 jaar.

Voorwaarts vitaliteit in de praktijk Monique van Krieken leefstijlcoach

Als deelnemer moet je voldoen aan de volgende criteria en word je doorverwezen door je huisarts:

  • BMI > 25 en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en/of diabetes type 2 en/of slaapapneu en/of artrose
  • BMI > 25 en een vergrote buikomvang. Heren > 102 cm en Dames > 88 cm
  • BMI > 30

“Hou van het leven dat je leeft”

Wat levert CooL op:

  • Werken aan een gezondere leefstijl en gezondheidswinst. Binnen dit hoofddoel formuleert elke deelnemer eigen en unieke doelen. Want ieder mens is uniek en voor iedereen werkt het anders.
  • Meer inzicht in hoe voeding, beweging, slapen, ontspanning, stress en zingeving met elkaar samenhangen. En hoe deze factoren een rol spelen in gewicht en vitaliteit.
  • Doelen bepalen en haalbare acties bedenken. Deze met resultaat uitvoeren.
  • Bewustwording van keuzes en onderliggende emoties, gedachten en gevoelens. En daarop meer grip krijgen.
  • In het algemeen krijgen deelnemers meer regie over hun leefstijl en daarmee ook voor een groot deel over hun gezondheid.

Wil je de stap zetten naar een gezonde leefstijl? Meld je aan via de website van ZoHealthy Leefstijl & Preventie.* Heb je daarnaast de motivatie om te werken aan een structurele verbetering van je leefstijl, meld je dan nu aan. Of verkrijg meer informatie hier (PDF).

Voorwaarts vitaliteit in de praktijk Monique van Krieken leefstijlcoach

*Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op.

Voor organisaties

Gun jij je collega’s meer Vitaliteit?

Vitaliteit is de eerste stap naar bevlogenheid. Een vitale medewerker heeft een duidelijke wilskracht, beschikt over voldoende energie en is weerbaar. De basis om betrokken te kunnen zijn bij werk en organisatie, focus te houden en in de juiste flow te kunnen komen.

Ontdek wat het voordeel voor jouw organisatie is.

Door mijn ervaring als manager, leidinggevende en als leefstijlcoach binnen een organisatie ken ik de uitdagingen om vitaliteit in de dagelijkse praktijk vorm te geven. Ik beschik over vaardigheden om individueel en in teamverband te coachen en projectmatig te werken. Anderen zien in mij een creatieve plannenmaker en doorpakker. Zelf werk ik graag samen met bevlogen medewerkers van de organisatie om een resultaat met draagvlak te behalen.

“Om gelukkig te zijn moet je dingen doen die je gelukkig maken”

Professionele Biografie

Monique werkt als Leefstijlcoach en heeft als missie mensen en organisaties meer vitaliteit te laten ervaren. Ze gelooft dat vitaliteit en de dagelijkse uitdagingen aangaan, hand in hand gaan. Vitaliteit vertaalt ze naar Veerkracht, Energie en Wilskracht.

Monique heeft veel ervaring opgedaan in de ouderenzorg als leidinggevende en manager van facilitaire teams. Haar stijl was ook daar coachend met als doel mensen in hun kracht te zetten. Ze is trots op haar vaardigheden om mensen hun intrinsieke motivatie te laten ontdekken. Of zoals ze het zelf als motto omschrijft: “Doe wat je gelukkig maakt”.

Monique is als persoon ondernemend en energiek. Dit vertaalt zich naar het zien van kansen, aanpakken en doorpakken. Daarnaast is ze van nature onderzoekend en nieuwsgierig.

Naast Leefstijlcoach begeleidt Monique mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel in hun persoonlijke thuissituatie. Vanuit het gedachtengoed Positieve Gezondheid kijkt ze ook daar samen met cliënten naar mogelijkheden.

Neem zeker een kijkje op het Linkedin Profiel van Monique voor meer informatie over haar professionele achtergrond.

review

Praktijkervaringen

Monique is een proactieve en inspirerende leefstijlcoach die creatieve ideeën omzet in werkvormen die begrijpelijk en laagdrempelig zijn. Op een leuke, positieve en leerzame manier kan zij de theorie over leefstijlthema’s overbrengen. Met groepen en individuele deelnemers hebben we als leefstijlcoaches heel fijn samengewerkt!

Karin van Kraaij – HR Adviseur Laverhof

Klaar om de regie terug te krijgen?

Twijfel je of ben je zeker van persoonlijke Leefstijlcoaching? Neem contact met mij op om kennis te maken.

© 2023 Voorwaarts Vitaliteit in de Praktijk

Webdesign door PvO Websites & Design